Du är här: Startsida » Bo i Isprinsessan » Bygglov inglasad balkong

Bygglov inglasad balkong

Nytt bygglov för att inglasa din balkong

Isprinsessan ansökte 2018 om ett nytt bygglov för att ge möjlighet för medlemmarna att glasa in sina balkonger. Ansökan är nu handlagd, beviljad och det har passerat fyra veckor från att lovbeslutet kungjorts i Post- och inrikes tidning.
 
Det betyder att det fem år framåt står var och en fritt att glasa in sin balkong, givet att det görs enligt villkoren i bygglovet.
 
För att ta fram ett underlag till bygglovet har föreningen tagit hjälp av Balkongrutan AB, samma leverantör som installerat de flesta av de inglasningar som idag finns i föreningen och det företag som hjälpte oss i bygglovsprocessen förra gången.
 
Balkongrutan kan vid senare tillfällen komma till föreningen och demonstrera vad de har att erbjuda, men det finns inga krav att anlita just dem för din balkong. Däremot är det ett krav att du följer villkoren i bygglovet. Bland annat ska inglasningen göras utan synliga profiler, och tak som uppförs på balkonger mot gatan ska utföras i klarglas (mot innergården räcker det med kanalplast).
 
Även från föreningens sida vill vi att inglasningarna ska se enhetliga ut.
 
Bygglovet hittar du här:
Bygglov Balkonger 2019
 
Balkongrutan når du på telefon 020-15 00 02, eller www.balkongrutan.se.